Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


gingivitis ili?


Autor Poruka

Ines

09.06.2006. 02:24

Prije mjesec dana sam primjetila da mi se pored osmice na donjoj čeljusti odvojilo zubno meso. Malo je peckalo, bolilo i nakon par dana prestalo. Odvojeni dio je sada vidljiv i bijele je boje, ne boli. Koristim Corsodyl tekućinu. Što bi to moglo biti? Inače imam problema sa krvarenjem desni, malo mi se zubno meso povuklo, ali na gornjoj čeljusti. Prošle godine sam bila na pregledu kod paradontologa, skinut mi je kamenac i rečeno mi je da nema potrebe za kontrolnim pregledom, da nije paradontoza. I još jedno pitanje:Je li riskantno ugraditi implantat na mjesto šestice dolje s obzirom na učestale gingivitise? Molim za savjet.

Doc. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda

20.06.2006. 10:27

Poštovani,
moguće je da se radi o gingivitisu ali i o otežanom izbijanju umnjaka (teško mi jereći bez pregleda). Što se tiće implantata gingivits nije kontraindikacija ukoliko se provodi oralna higijena na visokom nivou po preporuci parodontologa.