Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Glavobolja od zuba


Autor Poruka

Radioactive

03.09.2012. 02:30

Postovani,
imam problem sa jednim zubom. Popravila sam ga prije tri mjeseca kod jednog stomatologa, stavio mi plombu i prvih dana poslije toga je bilo sve ok. Poslije me poceo boljeti, ali ne puno. Odlucila sam otici kod drugog stomatologa. Taj drugi stomatolog mi je rekao da mu nije jasno zasto me boli, jer zub izgleda dobro. Poslao me na slikanje, no ni na slici se nista nije vidjelo. Otvorio ga je ponovno i stavio lijek prije par dana. Sada mi je jos uvijek lijek tu, ali se bol i povecala. Ne boli me kao kad je zub pokvaren, nego nesto iznad. Boli me citava ta strana vilice, glava, uho i rame, sve na istoj strani. Molim vas ili nekoga tko je imao slicnu situaciju da mi odgovorite jer bol je uzasna. Najvise me glava boli. Samo mi nemojte reci da posjetim jos jednog stomatologa jer zivim u malom gradu, i ta dva su jedina koja imamo :/ Hvala.

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

09.01.2013. 11:30

Poštovana,
ponekad bol zuba može iradirati u područje čeljusti, uha i glave, ali se takva bol može javiti i zbog raznih drugih uzroka ili može biti neurološke prirode. Svakako preporučam prvo adekvatno i do kraja sanirati zub. Ako se kliničkim pregledom ne može naći uzrok boli (nema karijesa, niti upalnog procesa), a na rtg snimci se također ne vidi upalni proces, trebalo bi isključiti druge moguće uzročnike, prvenstveno infekciju uha i sinusa.
Ako bol ne prestane pravilnom sanacijom tog zuba, javite se izabranom dr.med. da napravi pregled i po potrebi Vas uputi dalje.