Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Neugodan zadah ispod mosta


Autor Poruka

Gdjica A

14.09.2012. 01:05

Postovani, prije 5 mjeseci iznad gornje dvojke uradjena mi je apikotomija zbog granuloma, medjutim to nije pomoglo i gnoj je iz kosti poceo da curi u usta, nakon cega je zub izvadjen i stavljen mi je cirkonski most koji ukljucuje i jedinicu u trojku, mislila sam da je sa tim sve gotovo, medjutim pojavio mi se neugodan zadah kada zrak prolazi izmedju mosta i desni na mjestu gdje nedostaje zub. Perem zube redovno, imam i posebnu cetkicu kojom cistim unutrasnjost mosta, isla sam svom hirurgu koji kaze da nema nikakvih lokalnih znakova upale, ali zadah na tom dijelu je uzasan i ne mogu da ga se rijesim.. Molim vas za savjet, sta da radim? Je li to normalno? Moze li biti neki proces u kosti ponovo?
Unaprijed hvala

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

09.01.2013. 11:30

Poštovana,
da bi se isključio upalni proces u kosti, bilo bi dobro narpaviti ciljanu RTG snimku tog područja.
Svakako je preporuka održavati dobru oralnu higijenu, redovito četkati, uz uporabu zubnog konca/svile i interdentalnih četkica, kao što navodite. Možete uključiti i antiseptik (otopinu za ispiranje usta), primjerice Belosept kroz razdoblje od 2 tjedna (jer prilikom duže uporabe može obojati smeđe jezik i usnu šupljinu). Za dugotrajniju primjenu preparat koji neće obojati jezik i usnu šupljinu je pr. Listerin, koji je pogodan ako imate zdravu sluznicu usne šupljine, bez nekih ranica i patoloških promjena.
Ukoliko ne bude rezultata, preporučam da posjetitie spec. parodontologa.