Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jezik


Autor Poruka

mia

01.10.2003. 09:05

Već dva puta mi se događa da mi se u jeziku pojavljuju nekakve "gute". Prvo nekoliko dana malo žulja kada pričam i jedem, i izgleda kao da se sprema afta. A onda se pojavi zadebljanje, kao da naraste unutra nekakva loptica. Može se uočiti gledajući sa donje strane jezika ali se bolje registruje pod prstima. Traje nekoliko dana, smanjuje se i prođe. Drugi put se nakon povlačenja sa jedne strane odmah pojavilo na drugoj. Bolno je u manjoj mjeri, više smeta. Prvi put kada mi se to dogodilo, imala sam upalu sinusa i primala penciline a drugi put nešto slično (nije dijagnosticirano) i uzimala sam amoksicilin u dva navrata.
Molim da mi objasnite o čemu se radi?!

Dr.sc.dr. Dolores Biočina-Lukenda

08.10.2003. 10:32

Teško mi je na temelju opisa problema kojeg navodite reći o čemu se radi. Malo je čitava ta slika nejasna. Moguće je da se radi o začepljenju malih žlijezda slinovnica.
Svakako preporućam Vam pregled kod specijaliste oralnog patologa, odnosno da se javite na Klinički zavod za bolesti usta, Stomatološka klinika KBC-a Zagreb, Gundulićeva 5, Zagreb.