Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


jezik


Autor Poruka

slavko

25.03.2006. 16:01

Štovani!
Kao i neki na ovom forumu ja imam problem s jezikom... bijele naslage, vrh i rubovi jezika lagano izbrazdani, kao u malim ulceracijama vidljivog ruba, pecenje samo ponekad uz kiseliju hranu.
E sad, moj zubar kaze doslovce da je to od zivciranja/stresa.On je inace spec. dentalne i oralne patolog.Zanima me jesu li bijele naslage mozda gljivicnog porijekla zbog poremecena imunosnog sustava-ako jesu zasto mi nitko nije zatrazio bris ili dao terapiju?Ja smatram da je to od sinusa tj. disanja na nos po noci zbog devijacije septuma, a otorinac kaze moglo bi biti i slucaj za gastroenterolga...ajme meni!Inace sam na faxu prije par godina povukao poprilicnu kolicinu srebro nitrata-jak adstringens, i tada mi jezik stavrno stradao, bio sav bijel...Molim Vase misljenje i zahvaljujem

Doc. dr. sc. Dolores Biočina-Lukenda

29.03.2006. 09:09

Poštovani Slavko,
Ako tražite moje mišljenje, mogu Vam reći kao prvo da dijagnoze ne mogu postavljati napamet na neviđeno ali mogu pretpostaviti. Isto tako mogu reći da ste dosta zbunjeni i svojim i razmišljanjima različitih specijalista. Treće, činjenica je da stres može uzrokovati niz organskih poremećaja jer su poznati psihosomatski aspekti imunosti.
Ali da bi Vas umirila svakako bi preporučila detealjan pregled i obradu od strane specijaliste oralne patologije (za početak). A to možete obaviti i na našoj Klinici Stomatološkog fakulteta u Zagrebu.

slavko

18.04.2006. 17:32

Hvala na odgovoru!Samo jos jedno pitanje - da li je potrebna uputnica mog lijecnika opce prase, stomatologa ili?

Doc. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda

18.04.2006. 22:44

Poštovani,
uputnica je svakako potrebna i vrijedi za tekući mjesec bez obzira na broj kontrolnih pregleda tog mjeseca (ako su nužni).
Uputnicu može dati doktor medicine ili doktor stomatologije.