Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvržica


Autor Poruka

angela

22.10.2009. 21:45

dobar dan! molila bih vas za savijet, slučajno sam sa jezikom napipala kvržicu na nepcu i sad sam na sto muka, imam 30 godina i pušač sam. kvržica nije velika i malo na dodir prstom boli k, kada sam gledala sa ogledalom ništa se ne vidi samo se dodirom osjetii. hvala

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

29.10.2009. 23:00

Poštovana,
potrebno je napraviti klinički pregled da bi se moglo reći o čemu se radi, a možete ga napraviti kod spec.oralne patologije.
Ponekad pacijenti napipaju normalne nepčane nabore koji ne predstvljaju nikakvu patologiju, ali se njima pod jezikom doimaju kao kvrgica.
Moguće ja da je i došlo do bujanja tkiva zbog upale i nekakve traume.
Zaista je čitav niz stanja koja mogu odgovarati onom što opisujete, pa svakako obavite pregled.

angela

01.11.2009. 16:50

hvala vam na odgovoru, oralna patologica je to pregledala i rekla je da slikam zube odnosno ortopan i male slike liječenih zuba moja liječnica je slike pregledala i na slikama se ništa ne vidi rekla je da nema upala da je sve uredu i da ona ne vidi ništa i da sama nezna gdje da me šalje, a ja sad neznam šta da ja radim pokušavam se umiriti al onda strah prpradi, i sad sam na sto muka mene je samo strah da to nije nešto zločudo ništa drugo

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

11.11.2009. 22:35

Poštovana,
mislim da nemate razloga za brigu ako ste napravili snimke na kojima se ne vidi nista patolosko, te ako ste pregledani od specijalista oralne patologije.
Kolika je ta kvrga i gdje je pozicionirana na nepcu? Kakve subjektivne simptome osjecate-bol, pecenje...?
Ukoliko takvo stanje potraje, pregled mozete ponoviti i izraziti svoje strahove koji bi se onda eventualno jos nekim dodatnim pretragama vjerojatno izgubili (mikološki i bakteriološki bris usne šupljine, krvna slika itd.)
Ali zaista mislim da je išta suspektno da bi Vas spec.oralne medicine (patologije) uzeo u obradu.