Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Paradentoza???


Autor Poruka

Marko

11.12.2004. 08:50

Poštovani,

Imam izuzetnih problema sa zubnim mesom, izrazito je crveno te se ozbiljno počelo povlačiti (cca 2mm). Molim Vas da mi kazete gdje se mogu javiti i da li se to uopce moze izljeciti?

Doc.dr.sc. Dolores Biočina-Lukenda

22.01.2005. 06:35

Poštovani,
upala zubnog mesa - gingivitis se može liječiti. Možete se javiti svakom specijalisti parodontologije. U Zagrebu postoje dvije takve specijalističke ustanove, Klinika za parodontologiju Stomatološkog fakulteta, te Stomatološka poliklinika - Zagreb. Takve specijalizirane poliklnike nalze se još u Splitu i u Rijeci.

Marijan

21.04.2005. 23:23

Poštovani

Već dvije godine imam problema sa povlačenjem zubnog mesa. Išao sam paradentologu u Splitu. Radila mi je kiretažu prije god dana ali je nastavljeno i dalje povlačenje zubnog mesa. Zato vas molim da mi kažete gdje bi se mogao javiti u splitu da dobijem neke tablete da spriječim i izliječim paradentozu.
pozdrav

Doc.dr.sc.Dolores Biočina-Lukenda

07.06.2005. 14:33

Poštovani Marijane,
terapija koja se bazira na ciljanu primjenu tableta kojima bi se izliječio proces povlačenja zubnog mesa nepostoji.
Jedino je ispravno da se ponovno javite paradentologu koji će prema potrebi ponoviti kiretažu (nekada je ovaj postupak potrebno redovito ponavljati), te uputiti Vas u terapijske postupke kojima Vi sami možete zaustaviti napredovanje ove bolesti parodonta i zubnog mesa.

lea8

03.11.2009. 15:40

Poštovani,
nosim aparatić godinu i pol dana, ali mi se nedavno pojavio paradontalni džep. Koristim posebnu četkicu, pastu i četkam pravilno ali je sve to otežano zbog aparatića. Što mogu još napraviti za liječenje tog džepa dok ne skinem aparatić?

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

11.11.2009. 22:35

Svakako se javite spec.parodontologije koji će ispravno tretirati postojeći džep, te možda i aplicirati određene medikamente, a što Vi sami ne možete.
Pravilno i redovito provođenje oralne higijene će i dalje biti osnova, a savjetujte se i glede toga.