Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


liječenje zuba s krunicom (nadogradnjom) i ..............mišljenje i savjet molim-hvala


Autor Poruka

sigsig

06.09.2010. 22:01

1.) pitanje, gornja D 6., ispod krunice nastao je upalni proces.

Liječnica u dežurstvu rekla mi je da se to može liječiti, da se mora obavezno skinuti nadogradnja ako je i "štift" ugrađen, a ugrađen je, te da se prvi radni dan javim svojem liječniku radi daljnjeg liječenja.

Moj stomatolog misli (liječi) samo antibiotikom, stava je da ako ne djeluje antibiotik ne dolazi u obzir drugo liječenje, samo vađenje zuba !

što napraviti, kome se obratiti za drugo tj treće mišljenje (sliko sam zub)

2. pitanje;

u ljetnim mjesecima upalni proces sam imao i na drugom zubu, zamjena moje liječnice htjela me poslati na vađenje, no ja sam otišao i privatno napravio reviziju punjenja korijena. Zub je od tada miran. mišljenje moje liječnice je da zub nije dobro punjen, ne želi raditi krunicu, dok me liječnik kod kojeg sam radio reviziju uvjerava da je ?! (posjedujem sliku zuba). Mišljenje mojeg stomatologa je da kod prve upale taj zub mora se vaditi, a do tada je, kako sama kaže ofrlje zakrpala??

kome se obratiti za savjet, di se mogu obratiti za savjet i mišljenje - neovisno

da li mi neko može preporučiti gdje otići kod stomatologa u Zagrebu


Zahvalan

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

13.05.2011. 01:25

Postovani,
postoji vise vrsta "upalnih procesa" koje vi navodite, tako da mi je zaista tesko ovako napamet, bez RTG snimka i klinickog pregleda odgovoriti na Vasa pitanja.
Ono sto mogu reci je da se upala svakako treba sanirati. Takoder Vam ne mogu bez RTG snimka odgovoriti je li zub na kojem je radena revizija dobro napunjen ili ne te samim time pogodan za izradu protetskog nadomjestka ili ne. Kod Vas je svakako potrebno napraviti detaljan klinicki pregled i RTG, i to najbolje kod specijaliste dentalne patologije (restaurativne stomatologije i endodoncije).