Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


parodontopatija


Autor Poruka

Snezana

20.04.2006. 23:03

Postovani,
Zubno meso mi je crvenkasto, imam dzepove oko cetvorke, petice i sestice gore, desni krvare pri pranju zuba i cistrenjem koncem, a nekad i spontano od dzepova.Na zadnjem pregledu receno mi je da je to parodontopatija i da moram ljeciti to stanje. Naime, rekli su mi da se ljecenje sprovodi 3 puta tjedno, tri tjedna i nakon toga zubno meso postaje ruzicasto, nece krvriti i povlacenje se smanjuje cak se moze i potpuno zaustaviti. Kakva je ta terapija? Kakva su Vasa iskustva oko ljecenje ovakvog stanja? Pogledala sam clanak na ovoj stranici i preporuke za Gengigela, ali ja sam ga vec koristila i nisam imala neke, ustvari nisam imala nikakve rezultate!
Unaprijed hvala!

Doc. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda

27.04.2006. 13:13

Poštovani,
stanje Vašeg zubnog mesa i parodonta koje opisujete svakako zahtjeva pregled kod parodontologa i specifičnu terapiju što uključuje skidanje zubnog kamenca i kiretažu (ako je ona nužna). U sam terapijski postupak uključena je i redovita oralna higijena kao ključna u konačnom uspjehu parodontne terapije.