Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


peckanje


Autor Poruka

Maja

05.06.2002. 07:59

Imam 32 godine i već nekoliko mjeseci osjećam intenzivno peckanje sluznice usta u području jezika , gornjeg nepca i unutrašnje strane gornje usnice . Koristila sam Heksoral , belosept , kamilicu , Daktarin gel... Krv je u redu , zubi su u redu ... B - kompleks tabletice , te 4 dana injekcije B1 , B6 i B12 , ali sve bez poboljšanja stanja .Posjetila sam specjalistu oralne medicine , nalaz " sluznica usta je atrofična ( stanjena ) , lagana upala jezika " i dobila uputnicu da odem na pretrage u laboratorij da se ne bi radilo o gljivicama . Moja doktorica opće medicine tvrdi da se nebi radilo o gljivicama budući da sam koristila već gel za gljivice ( Daktarin - dvije tubice ) i da su simptomi i dalje prisutni . Molim Vas , je li moguće da se ipak radi o gljivicama iako mi po tom gelu za gljivice nije ništa bolje . Molim Vas i savjet što da radim : da li da ipak odem na pretragu za gljivice ili nešto drugo ? Unaprijed hvala !

Dr.sc. Suzana Brozović

07.06.2002. 10:04

Poštovani,
moglo bi se raditi o candidiasi no ipak treba napraviti bris-ja to ne mogu samo na osnovu ovih podataka reći. Da li ste pušač?
No svakako može biti i nešto drugo. Da li imate svoje zube ili protezu? Ukoliko ste iz Zagreba možete doći da vam uzmem bris na Candidu i nalaz će biti gotov za 2 dana. U ambulanti sam ponedjeljkom i četvrtkom od 8-12 sati. Ako imate nekih dodatnih pitanja pošaljite ih ovim putem. Pozdrav