Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ranica u ustima


Autor Poruka

ela

13.05.2002. 12:16

Poštovana dr. Brozović,
mehaničkim putem nastala mi je sitna ranica u području donje čeljusti, na zubnom mesu sprijeda (malo niže od korijena prednjih zuba). Nije to bila velika ozljeda, baš naprotiv, ali problemi su počeli par dana poslije, kada se otvor ranice počeo širiti i postao bijel, te vrlo bolan, tako da ni jesti više ne mogu normalno od osjećaja pečenja i velike boli. Što je najgore - ne primjećujem nikakvo poboljšanje već tjedan dana.
Trudna sam 30 tjedana.

Zahvaljujem na Vašem cijenjenom odgovoru!

dr. sc. Suzana Brozović

28.05.2002. 22:38

Vrlo vjerojatno se radi o aftama koje su jako bolne i nastaju nakon traume. Trebali bi dobiti terapiju da vam ulceracija brže prođe. Javite se na Zavod za oralnu medicinu Stomatološkog fakulteta u Zagrebu gdje ćete dobiti terapiju. Nažalost lijek nije moguće kupiti kod nas, već se narućuje iz inozemstva. Ukoliko je pak samo mehanički ulku koji je nastao traumom biti će potrebno provesti istu terapiju. Ako bi vam se afte ponovile onda bi trebalo napraviti detaljniju obradu.

Ankica

23.10.2002. 20:51

23.10.2002.g.

Poštovana !
Molila bih vas da objasnite usljed čeka nastaju ranice u ustima i kako ih lječiti !? Molim vas da mi što prije odgovorite !

UNAPRIJED ZAHVALJUJEM !!!