Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pitanja :-)


Autor Poruka

szasza

30.06.2009. 21:50


Koliko je Gengigel po Vašem mišljenju koristan u borbi protiv krvarenja desni?

Koji lokalni kortikosteroid osim Maxidexa bi bio učinkovit za liječenje eksfolijativnog glositisa?

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

12.10.2009. 18:00

Poštovani,
gingivitis (upala zubnog mesa) je stanje koje mogu uzrokovati i potencirati brojni lokalni i sistemni čimbenici, a samo neki od njih su : meke zubne naslage (plak), tvrde zubne naslage (kamenac), nedovoljna oralna higijena, nedovoljna oralna higijena uz hormonalne promjene (primjerice u pubertetu ili trudnoći)...
Osnova je dobra oralna higijena, dakle, redovito mehaničko čišćenje, odnosno četkanje zubi. Bez obzira na krvarenje, budite uporni u provođenju oralne higijene, a samim time upala bi se trebala smiriti i krvarenje nestati.
Uz to, preporuča se i redovito odstranjivanje mekih i tvrdih zubnih naslaga kod svog stomatologa ili ev. specijalista parodontologije.
Gengigel, kao sredstvo koje ćete koristiti uz sve navedeno, ne može štetiti, ono sadrži hijaluronsku kiselinu koja pomaže prije svega u cijeljenju odnosno epitelizaciji lezija.

Osim Maxidex kapi u lokalnoj terapiji eksfolijativnog glositisa koristimo i Maxitrol kapi.