Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

Iva

14.06.2003. 21:13

Poštovani,
Muči me zadah iz usta. Zubi su mi popravljeni, ali imam naslage na jeziku. Četkicom ih je gotovo nemoguće iščetkati, jedino se malo povuku kada se najedem, ali za sat su opet tu, ujutro je jezik potpuno obložen. Bris nosa i ždrijela je u redu,ali liječnica me ne šalje na druge pretrage,a problem ostaje i jako me muči. Postoji li neka privatna klinika koja radi cjelokupne pretrage? Kome da se obratim?

Dr.sc. Dolores Biočina-Lukenda

15.09.2003. 09:20

Poštovani,
kod Vas se radi o dva problema, zadahu iz usta i naslagama na jeziku.
Oni mogu, ali i ne moraju biti u direktnoj vezi.
Sam zadah iz usta moguće je posljedica nekog procesa u ustima, da li od zuba(ukoliko su zubi ne sanirani) ili se radi o problemu vezanom na dišni odnosno probavni sustav. Ukoliko su zubi sanirani, a zadah je i dalje prisutan možda je problem vezan na sam jednjak. U svakom slučaju Vaša liječnica je u pravu kad Vas šalje na druge pretrage.
Preporučila bih i pregled kod specijaliste oralnog patologa koji bi Vas na temelju dataljne anamnestičke obrade uputio na ciljane pretrage ili na temelju procjene ordinirao ciljanu terapiju.