Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


problem


Autor Poruka

MARTA

07.05.2006. 16:52

Poštovani,
imam problem s zadahom koji me muči već dulje vrijeme,a također imam problem sinusa koji izgleda ovako:glavobolje,iscjedak nosa i niz ždrijelo i primjetila sam da je sluznica nosa promijenila miris,međutim i sluznica usta mi je ponekad neugodnog mirisa pa me zanima da li je to povezano?Nemam želučanih tegoba,redovito popravljam zube,a prema stražnjem dijelu jezik mi je jako bijele boje.Stanujem u Zg,ali liječnik mi je kod kuće pa bih Vas molila da me savjetujete koje pretrage bih trebala učiniti i gdje,makar i privatno?Neugodno mi je razgovarati o ovom problemu i dugo mi je trebalo da se suočim s njim.
Unaprijed zahvalna,
Marta

Doc. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda

15.05.2006. 14:17

Poštovana Marta,
neugodan zadah iz usta svakako može biti povezan s problemima od strane sinusa koje navodite. Nadalje uzrok mogu biti i neke gastrične tegobe (gastritis). Usna šupljina je sastavni dio i respiratornog i probavnog trakta,a prema tome se i neugodan zadah može javiti kod nekih bolesti vazanih na ove organske sustave. Nadalje parodontni džepovi, destruirani zubi, neliječeni također mogu biti uzrok ovom neugodnom simptomu. Sve se može riješiti, samo je potrebno naći uzrok. Prvo i najjednostavnije svom stomatologu na pregled, dalje specijalistri ORL odnosno gastroenterologu.