Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


promjene na sluznici usta


Autor Poruka

Leda

11.10.2006. 10:15

astmatičar sam, tako da već godinama uzimam inhalacijske kortikosteroide (seretide diskus), k tome sam pušač, pijem puno kave, itd. (znam, nimalo zdravo). k tome imam i hipertireozu.
unazad neko (duže) vrijeme imam promjene na sluznici usta, dijelom bijele čvoriće, dijelom crvenkaste, nekad više, nekad manje, ne bole me uopće, samo ih osjećam kao "neugodnost unutar usta".
nakon pranja zubiju ponekad koristim corsodyl (ne prečesto), i često ušpricam propolis u usta, nekoliko puta sam namazala i rojazol oralnim gelom (ali nisam pretjerano ustrajavala), na preporuku moje liječnice opće prakse, a moj stomatolog je, kad sam ga zamolila da pogleda, rekao da to nije ništa strašno.
e sad, kako to "nešto" ne prolazi, a ja sam na internetu našla i pojmove koji su me prilično prestravili (dijagnoze tipa kandidalna leukoplakija), zanima me što se vama čini..

hvala puno

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

22.02.2007. 10:00

Poštovani,
smatram da je jedino ispravan pregled kod specijaliste oralnog patologa koji će utvrditi o čemu se kod Vas radi, eventualno Vas uputiti na potrebne preglede kod specijalista drugih medicinskih struka, neophodnu laboratorijsku dijagnostiku, te na temelju dobivenih nalaza preporučiti odgovarajuću terapiju.