Oralna patologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 223 | Broj poruka: 567

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


upala desni ili dzep


Autor Poruka

idyy

15.12.2009. 17:15

imam 23 godine,i imam jedno pitanje pa ako mi neko moze odgovoriti doktor ili mozda neko ko slican problem ima,Naime prvi put sam popravila prednji zub tj dvicu prije mozda 2 godine.plomba je vrlo brzo ispala pa sam stavila drugu od tada imam izmedju jedinice i dvice kao malu nateklost desni kao mali krugic koji je normalne boje kao i desni,ne boli me i ne krvari.Bila sam kod stomatologa nije mi nista rekao sta je to,samo mi je rekao da jace perem zube,i rekao mi da stavljam gengigel 3 puta dnevno na to mjesto,i da ispirem kaduljom.Kada sam posljednji put popravljala taj zub,to je malo krvarilo.Pa me zanim sta je to,i kako da to izlijecim

Prof. dr. sc. Dolores Biočina Lukenda, dr. med. dent.

21.12.2009. 13:40

Poštovana,
najbolje bi bilo da sve ovo ipričate i svom stomatologu koji će još dodatno provjeriti taj ispun i po potrebi ga prilagoditi i ispolirati. Moguće je da je ostalo malo materijala u suvišku te da isti iritira "zubno meso".
Vi svakako održavajte dobru oralnu higijenu, što podrazumijeva redocito četkanje i korištenje zubnog konca ili svile.