Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


aparat da ili ne?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ivan3

06.12.2008. 18:55

Poštovani,
imam 33 godine i htio bih rješiti problem donjih sedmica i osmica. Naime, obje donje šestice sam izvadio jos u 8. razredu osnovne škole, i to po preporuci stomatologa koji je tvrdio da će se taj slobodni prostor koji ostaje zatvoriti nakon izlaska umnjaka, međutim to se nije dogodilo. umnjaci jesu malo pogurali sedmice ali su ih samo nakosili prema peticama tako da su sada u gornjem dijelu krune petica i sedmica blize nego u donjem dijelu. Prije par godina mi je stomatolog, ortodont preporucio da stavim most ili kao bolje rješenje aparat kojim bi zatbvorio taj prostor, i to tako da najprije uspravi sedmice, a zatim ih zajedno sa osmicama povuče prema peticama. međutim neki drugi stomatolozi su mi rekli da to nije moguće, jer da je proslo previše godina i da to nebi islo na taj način. Molim vas za vaše mišljenje. Unaprijed hvala!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

30.01.2009. 13:10

Nažalost i kod Vas je slučaj da očekivani scenario da se spontano zatvore prostori od vađenja nije uspio. Niste imali sreće, iako ne funkcionira u velikom broju slučajeva bez pomoći ortodonta, još uvijek se poneki stomatolozi odluče na taj zahvat. Situacija koja Vam je predložena svakako je bolja opcija nego da si taj prostor fiksirate mostom. Sumnje kolega da ako je prošlo puno vremena to više nije izvedivo opravdane su ali u svakom slučaju nisu apsolutno istinite. Naime uz pomoć tzv mikrokirurškog zahvata zvanog kortikotomija i suradnje iskusnog ortodonta i kirurga Vaš problem može biti riješen bez problema. Stoga obratite se ili nama na 013703498 na prvi pregled ili pronađite svog ortodonta od povjerenja i obavite to...