Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


aparatic


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana.v.

22.02.2008. 10:20

imam 17 godina i veliki problem sa zubima,otisla sam na pregled te mi je ortodont rekao da je situacija preslozena i predlozio mi drugog koji naime to radi.
Bit je u tome da mi je nepce premalo zbog cega mi prednji zubi idu naprije te je ortodontica preporucila damon bravica koje bi mozda mogle nesto rjesiti ali mi je i predlozila drugog koji koristi aparatic koji cijepe nepce.Radi se o nekakvom aparatu koji se stavi na zadnje zupe i ide preko nepca te ima nekakvu bravu recimo koju bi ja trebalo 3 puta dnevno okrecat da se to nepce cijepa sta ne zvuci ugodno pa me zanima da li je takav nacin bolan i koliko se to otprilike nosi s obzirom da jos nisan dobila termin u drugog ortodnota.
svaki savjet je dobro dosao.
zahvaljujem

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

04.04.2008. 00:15

Možda si već dobila aparatić koji cijepa nepce i zove se RPE (rapid palatal expander) ili u prijevodu naprava za brzo širenje nepca. Uglavnom, priča je jednostavna postavljanjem aparatića počinje aktivno širenje nepca koje u pravilu je osjetljivije ne bi se reklo bolno prvih par dana a nakon toga stvar je praktički bezbolna.... okreće se prema vrsti naprave najčešće 2 -3 puta dnevno i rezultat je vidljivo postignut u roku 2 - 3 tjedna, nakon toga slijede sve ostale faze terapije upotrebom nekog od fiksnih ortodontskih aparatića....