Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


pitanje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana7

10.02.2008. 19:25

Imam 23 godine.Iz predhodnih pitanja vidim da se bas ne preporucuje nosenje mobilnog aparatica u tim godinama ali me zaniam ako se radi o sitnim nepravilnostima da li bi tada mobilni aparatic imao efekta.?Zubi su mi pravilni ali jedini probleme je malen razmak izmedu prednja dva zuba (1mm) pa me zanima da li bi to mobillni aparatic mogao ispraviti?

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

04.04.2008. 00:15

vrlo vjerojatno je da ce se tako mali prostor zatvoriti i mobilnim aparatićem, no veliko je pitanje kako stabilno i kako kvalitetno. Naime to se zatvaranje mobilnim aparatićem obično događa naginjanjem bez obzira na smjer što može utjecati na vaš sadašnji status zagriza koji onda posljedično može utjecati na nestabilnost postignutog stanja. Pojednostavljeno želim samo reći da ukoliko ima dovoljno mjesta u prostoru između zubnih lukova moguće je doći do stabilnog rezultata ali ukoliko nemate onda ipak predlažem mali segmentni (dakle samo nekoliko zuba) fiksni aparatić.
Nadam se da sam dovoljno jasan.... ako ne pitajte još molim