Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

20.10.2006. 19:15

Imam 26 g. Na gornjoj čeljusti došlo je do kompresije te su mi prednji zubi previše vani. Zanima me dali lingvalni aparatić ima isi zubi učinak kao i običan fiksni?molio bih ako mi netko može pojasniti razliku

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

31.01.2007. 08:10

Lingvalni aparatic ima nekoliko prednosti u odnosu na onaj koji se nalazi s prednje strane zubi (labijalni), pogotvu kod slucaja kad su zubi previse naprijed jer u tom slucaju raspored sila prelazi u novu dimenziju. Medjutim ne moze se reci da je bolji ili losiji od bilo kojeg drugog jer je to situacija u kojoj ortodont odlucuje nakon pregleda sto je za vas najprihvatljivije. Dakle, mozda zbog nekih njegovih nedostataka za Vas ipak bude potreban labijalni aparatic jer ponekad zubi nisu dobro postavljeni da bi se mogli koristiti svi aparatici... ili jednostavno nisu svi potrebni uvjeti zadovoljeni... Najbolji nacin je da se prijavite na pregled i da se onda odluci da li je lingvalni aparatic indiciran za Vas i koji je najbolji put za ispravljanje Vase situacije.
Srdacan pozdrav