Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


dječji ortodont


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tamis

29.03.2011. 13:50

da li mi možete preporučiti ortodonta za dijete (8 godina) u zagrebu, koji radi preko hzzo-a?
hvala

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

06.04.2011. 01:20

Poštovana
Svi su ortodonti su upravo oni koji od početka rasta i razvoja zubi igraju ulogu najboljeg savjetnika i koordinatora rasta žvačnog sustava Vašeg djeteta... a u Zagrebu je većina ortodonata ugovornih stoga predlažem da se konzultirate s nekoliko kolega pa sami odlučite koji Vam najbolje odgovara. Svaki kolega je specijalist i odgovor na pitanje koga preporučiti ne ovisi samo o stručnosti kolege već također i o samom osobnom doživljaju kako djeteta tako i roditelja. Kolega kojeg će te viđati redovno i s kojim možete uspostaviti najbolji odnos upravo je Vaš odabir.

glorija36

08.05.2011. 01:37

Poštovani,imam djevojčicu 11 godina i prilikom pregleda zubar joj je rekao da će morati nositi aparatić.Ona ima 4 trajna zuba gore i 4 dolje.Mene zanima da li ona može nositi aparatić ako ima još dosta mliječnih zuba ili moraju biti svi trajni.
Hvala

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

11.05.2011. 09:55

Ovisno o vrsti poremećaja u rastu i razvoju zubi i čeljusti ortodont odabire vrstu aparatića. Fiksni aparatići ponekad se koriste i u ranoj fazi mješovitog zubala dakle upravo u ovom slučaju koji navodite. Dakle ukoliko su u ustima prisutni prvi trajni kutnjaci i svi trajni sjekutići terapija se može provoditi fiksnim aparatićem i već u tako ranom dobuhappy