Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Rast mliječnih zubi.


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

3GR

12.07.2011. 16:20

Poštovani, Jan je muško dijete od 10 mjeseci, izrasli su mu redoslijedom, donje jedinice, pa gornje jedinice te je izbila donja lijeva dvojka.

Primjetili smo da mu je zagriz nepravilan tj. u smislu da donje jedinice prelaze preko gornjih te kad zagrize su donje jedinice malo u stranu od gornjih.

Peti zubić tj. donja dvojka koja upravo izbija nije u liniji sa jedinicama.

Da li je to zabrinjavajuće, da li je moguće da će se poravnati i ispraviti zagriz sa rastom ostalih zubi, da li se može/treba već ispravljati?

Hvala.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

31.07.2011. 13:30

Poštovani
prema Vašem opisu kod Jana je prisutna anomalija koja se sastoji od obrnutog zagriza i lagane devijacije donje čelljusti. Budući da je Jan jako mali predlažem da se ne brinete previše jer će se u rastu i razvoju još izmjenjivati rast gornje i donje čeljusti. Sitaucija je svakako vrijedna praćenja i uspostavljanja kontakta pa se u trenutku kad Jan bude mogao surađivati može napraviti neophodne intervencije tzv. "interceptivnim" napravama kojim je osnovni zadatak korigirati nepravilnosti u rastu u samoj razvojnoj fazi djetetahappy kad niknu svi mliječni zubići i kad Jana udomaćite kod stomatologa i bijele kute... slobodno se obratite za pregled.... i konzultacije te odluku o potrebi intervencijehappy