Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


drugi aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mira952

03.12.2010. 02:05

Od 9. godine moje dijete je pacijent ortodonta koji je ugovorni djelatnik s HZZZ-om. Sada joj je 15 godina i cijelo to vrijeme ima 1 mobilni aparatić-znači nepunih 6 godina. Prije 3 godine je napravljena slika "ortopan" te je rekao da slijedeći put radi otisak za fiksni aparatić. Slijedeći put je rekao da još nije vrijeme, čekao jesen, i tako od jeseni , do zime, pa u proljeće pa u ljeto i evo do dan danas moje dijete nije dobilo aparatić. Kada sam na prošloj kontroli posumnjala i glasno izgovorila da mi se to ne sviđa i da sumnjam u proces liječenja te da smatram da za ovo vrijeme koliko smo njegovi pacijenti noseći svaki puta uputnice kojima uredno naplaćuje glavarine za 2 min koliko je dijete u njegovoj stolici bila sam napadnuta iako niti ja nisam šutjela i tada je rekao da jedan od zubi "nije zrel" za fiksni aparat, (što nikada do sada nitko u toj klinici nije niti spomenuo). Bio je to vrlo neugodan razgovor čovjeka koji se napadom branio i osjećao uvrijeđenim što ja uopće sumnjami u njegov način provođenja terapije.
I na kraju svega još mi je rekao da kod nje fiksni aparatić ne može 100,00% popraviti stvari.
Potrošili smo gotovo 6 godina,a nakon ovoga ne mogu zamisliti da ponovno moram sa svojim djetetom kod istog "stručnjaka"!
Da li je uopće normalno da dijete od 9. do 15. godine nosi jedan isti mobilni aparatić (zar dijete ne raste, zar se čeljust ne mijenja kroz to vrijeme???). nije li trebala barem dobiti drugi mobilni ili ga podešavati na neki način?
Želim drugo mišljenje, a bojim se da je kasno, bojim se da nas pokušava zavlačiti do 18. godine kada više neće imati pravo na aparatić na teret HZZZ., Što dalje?
Komunikacija s navedenim gospodinom je u svakom slučaju narušena, a nakon što smo 6 godina glavarinama punili džepove nekome tko će joj sada kao novom pacijentu omogućiti fiksni aparatić da se popravi što se popraviti može?

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

29.03.2011. 08:55

Poštovana gospođo,
naravno da sad nekako nije zgodno pričati o drugom kolegi. Na vama je da odlučite kome će te se obratiti jer ako niste zadovoljni samo prenesite svoj karton i modele kod nekog drugog ugovornog ortodonta i iskoristite znanje i iskustvo koje ste stekli u porteklih 6 godina...
Srdačan pozdrav