Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


fiksni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

sstefan

24.09.2006. 10:45

ja bi trebao da stavim fiksni aparic posto mi gornji kecevi i dvojke idu prema vani i malo su razmaknuti pa mi to jako ruzno izgleda. mene zanima da li ja kad ga budem stavio da li mi moze smetati pri govoru i da li sa njim sve normalno mogu da radim kao i bez njega ili zahteva neku posebnu paznju. i jos jedno pitanje da mu smeta duvanski dim. i koliko dugo traje privikavanje i sam postupak stavljanja. I zanima me koji je tu najbolji ni mi bitna cena???

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

01.10.2006. 23:00

Fiksni aparatići su kompleksni sustavi bravica, prstenova i žica koje se lijepe na zub. Da bi se dobio maksimalni učinak bez eventualnih oštećenja zubne cakline potrebna je bezprijekorna higijena, dakle pranje zuba nakon svakog jela pogotovo ako je obrok sadržavao rafinirane šećere. Sam proces navikavanja na aparatić prosječno traje oko dva tjedna bez obzira da li se radi o apartiću koji se vidi ili o onom koji se nalazi s unutarnje strane zuba. U pravilu nakon perioda navikavanja smetnje pri govoru i funkcioiniranju u stvarnom živtu su gotovo nikakve, osim posebnih pravila da se hrana ne odgriza, te da se ne jede tvrda, hruskava, jako žilava i ljepljiva hrana kako bi se spriječilo padanje bravica ili krivljenje žice. Ukoliko su bravice estetske (od kompozitnog materijala) mogu pokazati netoleranciju na jake boje u hrani (vino, čaj, cikla i sl.) te katran iz dima cigareta ali redovitom higijenom i ta je promjena svedena na minimum. Sam postupak postavljanja aparatića obično se dogodi u jednoj posjeti ortodontu, no dužina trajanja postupka individualna je za svakog ponaosob, ovisi o slučaju koji se tretira, kao i o vrsti bravica te metodi postavljanja. Vrsta apartića odabire se prema vrsti potrebnog zahvata i potrebnih pomaka. U Vašem slučaju vjerojatno je prihvatljiviji aparatić koji se stavlja iznutra na zube s njihove jezične strane (LINGVALNI), jer se njime bolje kontroliraju upravo pomaci zuba koji su Vam potrebni a to je pomak natrag i uspravljanje zuba!
Ukoliko nemate ortodonta koji Vas može opskrbiti na taj način javite se na 091-4854601.
Srdačan pozdrav!