Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


nakon fiksnog mobilni?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

dinaa

03.10.2006. 00:30

poštovani,

do unazad 5 godina nosila sam fiksni aparatić za zube u ukupnom trajanju od dvije godine. naime, prema savjetu ortodonta tada, bio je problem u gornjim trojkama i mogućim umnjacima.

nakon fiksnog aparatića nosila sam svega koji mjesec fiksni aparatić i to je bilo to. no sada su mi umnjaci izrasli, sva 4 komada i trojke se opet pomiču prema van (ne mnogo, ali osjetim) i neki drugi zubi su se iz savršenog reda pomaknuli koji milimetar naprijed-nazad. umnjaci nisu u redu s drugim zubima već su u nekoj svojoj čudnoj liniji rasta.

možda to ne djeluje kao problem, no meni je osmjeh apsolutno sve. zanima me da li zbog ovog problema treba ponovno stavljati fiksni aparatić (iako smatram da zaista nije veliki problem sa zubima jer je i zagriz i pravocrtnost jedinica poravnata i dalje) ili bi bio dovoljan mobilni noćni aparatić. da li bi kao opcija moglo doći i kirurško odstranjivanje kutnjaka kako bi se poravnao red zubi? imate li kakvu preporuku za ortodontsku ordinaciju jer se svojem starom ortodontu ne vraćam niti pod razno?
naime, ne radi se ni o kakvoj reklami, samo mi treba zaista stručan savijet dok je stvar još relativno pod kontrolom.

hvala

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

03.10.2006. 15:15

Uobičajeno je mišljenje da zubi nisu jako fiksni već da se i oni pomiču prema novozadanim uvjetima stoga je i pomicanje aparatićima i izvedivo. Dakle, nakon završene terapije dogodile su se promjene i zubi su reagirali. Da li je uzrok u njihovom završnom položaju i novoizniklim zubima mogu procjeniti samo osobno kliničkim pregledom kada bi se moglo i razgovarati o vrsti potrebne terapije (mobilna ili fiksna). Predlažem da se naručite na pregled pa Vam dajem svoj broj mobitela 0914854601, kako bi razjasnili sve potrebne detalje.
Srdačan pozdrav!