Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


fiksni aparat


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

info

04.06.2007. 22:55

Poštovani,
imam 31 godinu i sve više mi smeta nepravilnost zubiju pa vjerujem da ću se konačno odlučiti na korekciju pomoću fiksnog aparata za zube. Problem sam krenula rješavati još negdje u osnovnoj školi kada su mi izvađena 4 trajna zuba kako bi se napravilo mjesta ostalima, no kako je to bilo poprilično traumatično iskustvo, na tome je i ostalo. Zubi su se donekle izravnali, no jedinicu bi trebalo malo pomaknuti prema van, a dvojke koje sada strše van trebalo bi pomaknuti prema unutra. Sa donjom čeljusti sam zadovoljna i osobno smatram da nije potrebno ništa dirati, pa od tuda i moje prvo pitanje, može li se aparatić staviti samo na gornju čeljust. Zatim me zanima, što mislite koliko bi vremena trebalo da se opisan problem riješi? Molila bih pojašnjenje zbog čega su lingvalne bravice skuplje te Vaše mišljenje da li postavljanje lingvalnih bravica samo na jednu čeljust dolazi u obzir. Ukoliko da, molim Vas okvirnu cijenu za navedeno.
Zahvaljujem unaprijed na vašem trudu i vremenu.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

15.10.2007. 23:15

Iako se javljam s dosta zakašnjenja nadam se da će odgovor ipak zadovoljiti....
Naime, odluka o tome da li treba ili ne raditi ortodontski zahvat obje čeljusti ovisi o planiranom zahvatu i količini promjena u jednoj čeljusti koje neminovno utječu na suprotnu i na taj način stvaraju nepovoljne odnose zuba koji mogu rezultirati pojačanim opterećenjem i gubitkom bilo zuba bilo struktura koje ga podržavaju.
Lingvalne bravice su skuplje iz nekoiko objektivnih razloga. Prvi je svakako i skuplja oprema i sustav bravica koji se koristi. Slijedeća bitna stavka je da tretman uključuje više suradnje sa laboratorijem i pripremom sustava za ljpljenje tzv indirektnom metodom. Slijedeći jako bitan razlog je i teža pristupačnost i obrada pacijenta s lingvalnim bravicama pa se time troši skoro 4-6 puta više vremena za kontrolu nego kod sustava koji su na prednjoj strani zuba i lakše dostupni. Za cijene usluge svakako trebate doći na pregled da bi vidjeli koliko vremena i što trebamo da bi "sredili" Vaš osmjeh, a sukladno tome i definiramo cijenu. Pregled je besplatan i možete se dogovoriti za tremin na 013703498 ili 0914854601.
Sradačan pozdrav.
I još jednom isprika na dugom čekanju na odgovor.