Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


fiksni aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jelena

21.04.2006. 15:31

Imam 15 godina i nakon višegodišnjeg nošenja mobilnog aparatića,ortodontica mi preporučuje stavljanje fiksnog (zbog nekakve deformacije vilice).Ona tvrdi da nije rječ samo o estetskom,nego i o funkcionalnom problemu; zanima me može li takav aparat financirati socijalno uz moju nadoplatu za bijele keramičke pločice?
(ps:je li ortodontu svejedno tko plaća aparatić:socijalno ili pacijent?)

Unaprijed hvala; Jelena

Aleksandar Gulin, dr. stom.

20.06.2006. 23:28

Nije moguće nadoplatiti za estetski jer je to van standarda propisanih zakonom. Svakako da se javljaju svakojake kombinacije ali ako želite socijalnu uslugu ona se odvija prema određenim zakonima a ne prema željama korisnika. Ukoliko je problem koji treba riješiti funkcija onda estetika nije polazište rješavanja problema a osim toga estetski aparatići vrlo često znaju biti manje estetski od lijepih čistih metalnih.
Iz iskustva znamo da se metalni lakše i bolje održavaju i da se samo jednom privikavate na problem smanjenja estetike, dok kod estetskih ima jako puno komplikacija ovisno o vrsti aparatića a u skladu s dužinom trajanja terapije.
Aleksandar Gulin, dr. stom. , spec. ortodont

mirna505

12.02.2007. 17:20

zanima me mozete li mi preporučiti neke stomatologe koji rade u rijeci ili bližoj okolici?nosila sam fiksni aparatić 2 i pol godine (gornja i doljnja vilica)ali nakon skidanja doslo je do ponovnog naguravanja zbog rasta umnjaka,tako da sam ponovno na pocetku.neznam kako to da mi nisu vadili četvorke ,vec su mi pucali nepce?moje razocaranje je jos vece jer je to poznati privatni stomatolog ovdje i u sloveniji.....uglavnom cijena mi nije problem samo bi htjela rijesit taj problem sto zbog estetskog razloga (jer imam 21 god)i zbog higijene
unaprijed hvala na odgovoru ili mogucim prijedlozima

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

04.11.2007. 01:50

žao mi je da nisam shvatio da se poruke u forumu potpisuu pa se javljam nakon 9 mjeseci od Vašeg pitanja... molim da se naručite na pregled u zagrebu kod mene da bi vam mogao ponuditi terapiju... naime ne bi bili prvi pacijent koji putuje na kontrole... broj za narudžbe je 091 4854601