Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Fiksni aparatic


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

03.09.2006. 12:15

imam 15 godina i ranije sam jedno kratko vreme nosio mobilan aparat i nisam imao nikakve koristi. a sada su mi zubi u istom stanju kao i pre u gornjoj vilici razmaknuti a u donjoj zbijeni. Da li bi ja trebao nositi fiksni aparatic?
Na koliki vremenski period? iz esteckih ili funkcionalnih razloga?

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

09.09.2006. 23:15

Rastresiti zubi obično otežavaju izgovaranje nekih suglasnika (pogotovo c,z,s) ili onemogućuju pravilno gutanje. S druge strane što se estetike tiče danas je opće prihvaćena ideja pravilno postavljenih zubi iako lagano rastreseni zubi mogu simpatično pridodati pečat osobnosti pojedinca. Stoga ukoliko nemate velikih funkcijskih i fonetskih (govornih) odstupanja a svi ostali zubi su u dobrim odnosima moguće je da Vam ne treba fiksni aparatić. Preporučujem da se konzultirajte se s ortodontom "uživo", da provjerite još jednom da li ima koji od gore navedenih nedostataka i da u relativno kratkom vremenu rješite problem nošenjem fiksnog aparatića ili jednostavno potvrdite ne postojanje potrebe. Koliko dugo bi trebali nositi aparatić, bez pregleda ne bih mogao sa sigurnošću tvrditi.
Srdačan pozdrav