Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


fiksni ili mobilni, ili myobrace


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

boza

10.11.2010. 09:55

postovani, molim vas za vase misljenje. kod djece je dg. krivi zagriz, imaju 8 godina , i gornje jedinice trajne, donje 1 i 2 . dolje su zubi ravni no gore rastu ukrivo jedinice . uz to disu na usta stalno. preporucene su nam samo kontrole dok ne narastu svi zubi trajni gore. medjutim citala sam o ovome aparaticu http://www.myobrace.com/ jer bi htjela nesto poduzeti u medjuvremenu dok zubi ne narastu i nebude trebao fiksni aparat.
dali je opcenito fiksni bolji , ucinkovitiji od mobilnog, i sto mislite o ovome myobrace.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

24.11.2010. 00:10

U dobi od osam godina, možda je i najbolje pričekati novu izmjenu zubi a to je negdje oko 9 te godine. Ukoliko ne možete uspostaviti dobar odnos s ortodontom možda nije na odmet da potražite drugo mišljenje. U svakom slučaju myobrace je sustav koji je upravo namijenjen kasnijoj fazi rasta kad su svi mliječni zubi izmjenjeni. Fiksni aparatić za razliku od myobrace aparata zahtijeva manje suradnje nego što je potrebno s myobrace. Dakle, jako je bitno koliko su djeca motivirana za terapiju akad je taj uvjet zadovoljen onda odabir terapijskog pristupa jednostavno treba prepustiti specijalisti ortodoncije kojem vjerujete.
srdačan pozdrav