Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Frenulotomija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

suncica

17.11.2011. 22:35

Poštovani;
moj sin star 7 i pol , ima diabetes a nedavno mu je od stomatologa- ortodonta preporučeno da uradi frenulotomiju ligamenta između gornje usne i sjekutića. Mene zanima kakva je točno to operacija pod lokalnom ili općom anesteziom i kakav je oporavak, te da li ima nekih komplikacija obzirom na to da je diabetičar.
Srdačan pozdrav.
Hvala!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

20.11.2011. 21:05

Frenulektomija je doista bezazlen zahvat i zadatak mu je pomicanje hvatišta frenuluma (veze između usne i zubnog mesa) s ciljem da se oslobodi prirodno spajanje razmaknutih sjekutića (diastema mediana). Zahvat se obavlja u lokalnoj anesteziji i naknadni oporavak je unutar par dana budući da se rez osigurava sa nekoliko šavova. Mrvicu nelagode i pojačana oralna higijena najviše je što će Vas možda smetati. Ukoliko je Vaše dijete pod kontrolom svog općeg liječnika ili specijaliste ne bi trebalo biti problema što je dijabetičar. Svakako potražite i drugo mišljenje o potrebi zahvata jer je isti moguće učiniti i na kraju prve faze nicanja mješovitog zubala oko 9 te godine kad bi se možda hvatište frenuluma moglo podići samo od sebe prirodnim rastom zubi prema središnjoj liniji....
Srdačan pozdrav