Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


mliječni zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

valek

07.10.2011. 21:50

Poštovani, naš sin ima 16 mjeseci ( korigirano 14) . Zdrav je i svi dosadašnji pregledi vezani za njegov razvoj su uredni. Malo nas brinu zubići. Gornje jedinice su rijetke tako da stane još jedan zub između. Donje jedinice su blizu. Donja desna dvojka razmaknuta od jedinice. Gornja dvojka lijevo je rijetka kao i jedinice gornje i kao da raste iz zubnog mesa . ne znam da li sam bila dovoljno jasna ali to nam liči na kaos u ustima ili brinemo prerano. Što nam savjetujete? Suprug ima ok zube , a ja kao od porculana. Ne znam nikoga u obitelji da je imao takvih problema. Srdačan pozdrav i unaprijed zahvaljujemo

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

19.10.2011. 01:50

Poštovani,
sudeći prema navedenim detaljima kod dječaka je prisutna ratresitost koju se sve rijeđe susreće iako je smatramo poželjnijom situacijom od zbijenosti u mliječnom zubalu. Postoje tzv. primarne i primatne dijasteme (razmaci među zubima ili rastresitosti) i obično ih priželjkujemo u mliječnom zubalu jer se onda očekuje pravilniji raspored i nicanje trajnih zubi. Sudeći po genetskoj podlozi (tata ima super zube a mama još bolje) vrlo je moguće da ste samo prerano zabrinutihappy Predlažem da posjetite stomatologa ili još bolje ortodonta pa da Vas isti umiri kliničkim pregledom ali i za to imate vremena, jer bi možda mogli pričekati da niknu svi mliječni zubi kojih bi sveukupno trebalo biti 20. Po pet u svakom kvadrantu usta tj 10 gornjih i 10 donjih. Svakako , alarmantne situacije su ako primjetite da nedostaje poneki zub ili da je zub iznikao jako daleko ili čak izvan luka (ektopični) pa na taj način može potencijalno ometati normalne funkcije žvakanja ili razvoja čeljusti lica.
Srdačan pozdrav