Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


izbijanje trajnog zuba


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nana28

11.04.2012. 15:45

Poštovani! Nisam sigurna da li sam na pravom mjestu postavila temu, ali Vas ipak molim da mi pomognete. Sin mi ima 6ipol godina i prije pola godine su mu počeli ispadati mliječni zubi. U doljnjoj vilici, naprijed, mu je niknuo trajni zub prije nekih mjesec-dva, izrastao je otprilike do pola. Dijete se počelo žaliti na bolove i to baš u području gdje je taj trajni zub, zadnjih tjedan dana. Najprije sam mislila da mu se klima neki zub pored tog, ali zadnja dva dana počelo ga je boliti puno jače; čak se po noči budi plačući i ne može spavati od bolova. Jučer smo bili kod zubarice koja je pogledala zube; kaže da ga boli taj trajni zub jer raste i da je to normalno. Noć nakon odlaska zubaru je cijelu proplakao i jutros kaže da ga sada boli obraz. Izgleda kao da mu je malkice otečeno. Da li je to zaista normalno i treba samo čekati da prestane? Zubarica je rekla i da mu ne smijem davati ništa protiv bolova iako mi nije jasno zašto. Strah me da će dobiti upalu.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

20.04.2012. 04:20

Izbijanje zuba ponekad prati jača bol i nervoza kod djece. Nažalost iz Vašeg opisa u pitanju nije dovoljno jasno zašto bi baš to toliko boljelo ali ukoliko dijete ima problem s boli ne vidim razloga da mu se ne pomogne nekim lijekom protiv boli. Ne razumijem od kakve upale strahujete, jer prolazno stanje nicanja zuba ukoliko ga nitko ne ometa u izrastanju najčešće nema komplikacije poput neke tzv. sekundarne upale.