Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


L3 problem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

boston100

08.11.2009. 23:20

Imam L3 u čeljusti koji je izrastao,ali nije izašao. 2008 godine, u 6mj prvi puta sam bio na operaciji na kojoj su mi otvorili nepce,došli do krunice i postavili bravicu na nju . Prošlo je godina i 2mjeseca nakon čega sam opet bio na još jednoj operaciji gdje mi se ostranjivala kost oko zuba ( vjerojatno isto kao i prvi puta )

I dalje se zub ne miče,a ja sam sve manje uvjerenja da će i izaći. Pri zadnjem pregledu spomenuto mi je da ako ne izađe uskoro da ću morat na vađenje zuba.

Zanima me što Vi mislite o mojem slučaju, te jeste li se ikada susreli sa ovakvom situacijom.

Lp

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

03.12.2009. 00:15

Sudeći prema navedenom očito je da imate problem sa visoko položenim očnjakom u kosti gornje čeljusti. Situacija ponekad zna biti komplicirana ali ne odustajte od namjere da ga izvučete i spremite u zubni luk. Osim navedenih procedura koje nazivamo kortikotomija danas se može posegnuti i za malo intenzivnijim metodama poput subluksacije i/ili distrakcije. Subluksacija znači kompletno mobiliziranje zuba na njegovom mjestu u kosti ali ne i njegovo vađenje nakon kojeg se intenzivno izvlači. Za ovu proceduru kao i za distrakciju trebate pronaći dobar tim oralnog kirurga i ortodonta te dosta strpljenja da bi procedura uspješno završila zubom u zubnom luku.