Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


mlijecni ocnjak u 12 toj


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ssana

13.09.2008. 08:20

Djevojcica od 12 godina je dvije godine nosila mobilni aparatic(od svoje 9-11 godine-najmanje 12 sati) ,kako joj je vilica bila preuska i stalni zubici-jedinice i dvojke gornje-su se prakticno gurali.Nakon 2 godine stanje se izuzetno popravilo,medjutim jedini problem koji je ostao je jedan gornji mlijecni ocnjak koji jos nije ispao i sad ona (kako ortodont kaze)ima nepravilan zagriz.Ortodont koji je vodio terapiju uvjeravao nas je da ce sve bit u redu i da ce zubic ispasti te kako nema potrebe da protezu i dalje nosi.Nakon godinu dana potrazili amo pomoc drugog ortodonta i nakon snimanja tog zuba receno nam je da bi trebala izvaditi taj mlijecnjak i ponovo nositi aparatic 1-2 godine.Postoji mogucnost da ne iznikne novi ocnjak(50%) i u tom slucaju bi morala cekat da napuni 18 god pa da onda na to prazno mjesto ugradi zub.Ortodont nije mnogo obecao i rekao je da je sve u Bozijim rukama,malo strasno zvuci iako curica ima prelijep osmijeh i tesko je primijetiti da nesto sa zubima nije u redu.Da li je po vama neophodno vaditi taj zub i postupiti po doktorovim uputstvima ili pak postoji neko bolje rjesenje.Hvala vam unaprijed i nadam se da cu uskoro dobiti vas odgovor.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

15.10.2008. 17:05

Poštovana,
stanje koje ste naveli često je u ortodontskim anomalijama koje zovemo kompresija i svakako je neophodno znati da li u kosti uopće postoji taj očnjak koji još nije izrastao ili je on već prije izvađen.... ukoliko isti postoji njega se savim normalno izvlači uz pomoć poznatih metoda i nošenjem fiksnog ortodontskog aparatića jer samo iščekivanje izraštanja nije jako izvjesno budući da ovisi o činjenici koliko je već zub razvijen (ako je uopće prisutan u kosti).
Ako ga nema onda se mliječni zub može čuvati sve dok ne ispadne sam ili se odlučite na verziju implantata iako ona nije najbolje rješenje u toj zoni. Bolje bi možda bilo pomicati zub broj četiri na mjesto zuba broj tri a onda na njegovo mjesto staviti implantat.
Predlažem da se konzultirate s nekim ortodontom koji radi fiksne terapije a ne samo mobilne i da se dogovorite o kvalitetnom rješenju situacije... ukoliko ne uspijete naručite se na besplatan pregled kod nas u ordinaciju 013703498

srdačan pozdrav i isprika zbog odgođenog odgovora....

Aleksandar Gulin, dr. stom.