Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


mobilni aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja

26.09.2004. 00:05

Nosila sam fiksni aparatić u osnovnoj školi. Zubi su mi se stvarno lijepo posložili, međutim u zadnjih godinu dvije, nakon što su mi nikli umnjaci (iako su mi rekli da neće narasti, jer nemaju gdje) zubi gornje čeljusti su se počeli kriviti.
Ne želim opet nositi fiksni aparatić (nije fer da netko to mora nostiti dva puta u jednom životu happy, a kako anomalija nije velika, sada bih nabavila mobilni.
Zanima me koliki je najmanji vijek nošenja aparatića, i je li im cijena manja nego fiksnim?

dr. Aleksandar Gulin

11.03.2005. 13:02

S obzirom na navedene promjene pretpostavka je da niste nosili retencijski aparat nakon završetka terapije. Smisao mobilnog aparata u ovom slučaju bio bi dvojak da pomogne u ponovnom poravnavanju ukoliko se to još može, jer ovisi i o veličini nastale promjene te da zadržava postignuto stanje što se zove retenicija. Umnjaci u gornjoj čeljusti obično izraštaju prema obrazu ako nemaju dovoljno mjesta stoga je vrlo vjerojatno da nije problem u njima.

Srdačan pozdrav,

Aleksandar Gulin, dr.stom.