Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Mobilni aparatić s 29???


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Preocupada

14.09.2009. 22:05

Poštovani, u tinejdžerskoj dobi (17g.) sam nosila mobilni aparatić kojim sam ispravljala gornje dvojke (okrenute su prema van) i to je imalo dobar učinak (jednom zubu treba još malo da se sasvim izravna). No, s vremenom sam to zapustila i prestala nositi apartić te se zubi nisu u potpunosti ispravili. Što sam starija to imam veću želju da ih u potpunosti ispravim, pa me zanima da li bi u dobi u kojoj sam sada (29.g) mobilni apartić imao učinak. Ne bi mi smetalo ako bi postupak trajao dulje vrijeme jer bih rado izbjegla fiksni apartić ako je ikako moguće. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

15.09.2009. 01:40

Ukoliko se zub treba pomaknuti samo malo i u jednom smjeru mobilni aparatić može pomoći ako se pravilno izradi i aktivira. No najčešće treba preuzeti kontrolu pomaka zuba u nekoliko ravnina kad mobilni aparatići u pravilu nisu u mogućnosti obaviti zadatak, stoga ne bojte se, fiksnog aparatića ukoiko je stvarno potreban. Danas, kad je sve naprednije, i fiksna ortodoncija može u kraćem vremenskom rasponu napraviti ono za što je nekad trebalo više godina. Postoje i nevidljivi fiksni aparatići koji se zovu "lingvalni" i lijepe se iznutra na zube. Komfor i estetika su jako visoko zadovoljeni a rezultati više nego izvrsni. Ja sam u svijetu malih i komfornih lingvalnih bravica jedini koji ih koristi u Hrvatskoj. Procedura koja se koristi u takvim situacijama naziva se "social six" i brvice se lijepe samo na prednje zube. Pozivam Vas da mi se obratite u Ortoimplant, narudžbom na 01 3703498, i naručite se na besplatan informativni pregled kako bi ustanovili na koji Vam način možemo pomoći.

Tamy14

01.06.2011. 13:36

Poštovani,
imam 23.god i kao mala "nosila" sam mobilni aparatć i samovoljno ga prestala nositi, nisam imala neki veliki problem sa zubima malo su mi dvojke išle prema unutra, međutim u zadnjih par mjeseci sam primjetila da mi jedinice idu sve više prema van,a dvojke unutra ( kao da idu pod jedinice) pretpostavljam zbog rast umnjaka (ako to može imati veze sa tim).. Pošto se sljedeće godine udajem, ni u kom slučaju nebi htjela sad stavljati fiksni aparatić, a nebi htjela ni čekati još godinu dana da počnem sa svime..Znači jedino u obzir dolazi mobilni aparatć, za koji sam čula da većina ortodonata ne želi davati odraslima, molim Vas za savjet, šta da uradim, i ako znate gdje bih mogla dobiti mobilni u ovim godinama??
Vidim da vi pišete i o lingvalni aparatima, koji su pretpostavljam dosta skupi, a trenutno nisam baš pri nekim novcima sad
Hvala...

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

01.08.2011. 20:35

Poštovana
mobilni aparatić se ne preporuča kod odraslih jer je u pravilu prisutna slaba kooperacija budući se aparatić može skinuti bez kontrole ortodonta. U Vašem slučaju predlažem da razmislite o djelomičnom fixnom aparatiću iza zubi (lingvalni aparartić) te izvršite korekciju prednje skupine zubi koja se inače u našoj svakodnevnoj praksi naziva "social six"happy uz naravno kontrolu utjecaja umnjaka na novonastalo stanje.
Social six lingvalna terapija daje brze i kvalitetne rezultate a i cijenom nije prezahtijevna bez obzira na to što je lingvalna.
Ukoliko se odlučite za terapiju slobodno me kontaktirajte....