Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Neispravljeni zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BloomBlaum

15.09.2010. 20:50

Poštovanje.
Nosim fiksni aparatić od pretprošlog ljeta i već par mjeseci uspijevam izbjegnuti skidanje aparatića. Izvadila sam četiri trajna zuba (3 četvorke i jednu peticu). Praznina više nema, zubi su se pravilno rasporedili (gledajući odozgora donje odnosno odozdola gornje zube), no kad ih gledam u ogledalu, kad se normalno nasmijem, nisu u ravnini. Znam da su jedinice i dvojke često različite veličine pa i ne mogu biti u ravnini, no jedinica i jedinica te dvojka i dvojka bi trebale biti, zar ne? Jedna jedinica mi je iznad druge, nisu ni dvojke u istoj ravnini, a jedna od dvojki čak ni ne stoji ravno, već je lagano okrenuta prema trojci tako da imam i malu (trokutastu) rupu između jedinice i te dvojke. Nadam se da ste me uspjeli razumjeti u kakvom su položaju trenutno moji zubi. Čini se da je mojoj zubarici važno jedino da su pravilno raspoređeni, a ne i da su u ravnini, ali budući da sam ga čekala 4 godine, nosila ga 2 i pol; nakon 6 i pol godina voljela bih da su mi zubi i pravilno raspoređeni, ali i u ravnini. Uskoro ponovno idem na kontrolu kad ću opet morati moliti zubaricu da mi još ne skida aparatić u nadi da će mi se nakon još pola godine zubi ipak izravnati. Budući da se njoj ne sviđa to odgađanje i ne znam koliko ću se još uspijevati izmotavati, nadam se da ćete mi moći odgovoriti što prije. Hvala!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

15.10.2010. 00:25

Ukoliko niste zadovoljni pokušajte skinuti s neta neku sliku gdje vidite lijep raspored zubi i raspitajte se kod svog ortodonta zašto i Vi ne bi mogli imati iste takve zube... Ne uspijete li se dogovoriti potražite drugo mišljenje prije nego se odlučite skinuti aparatićhappy