Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


nema zubića!


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vlatkavs

11.03.2011. 00:02

Poštovani,
Moj sin ima 9 godina. Prije godinu i pol nikli su mu trajni zubi gornja jedinica i dvojka sa desne strane,a lijevo još ništa. Ostali zubi normalno se izmjenjuju. Na ortopanu je ortodontica vidjela zametke,ali visoko gore i malo iskrivljeni. Pitala je da li ikad pao i udario se u taj dio čeljusti... Vjerojatno je tamo negdje kad je učio hodati... Preporučila je da trlja zubno meso nekom gumicom da potakne rast i naručila nas na pregled u 5 mj.
Kakva su vaša iskustva s tim trljanjem zubnog mesa(malo mi čudno zvuči ta preporuka) i kakav je postupak ako zubići ne krenu sami?
Hvala,pozdrav

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

28.03.2011. 23:35

Poštovana gospođo
Nažalost nemam iskustava s nevedenom metodom. Ukoliko su zubi neizrasli (impaktirani) rado koristim ovu relativno najbržu metodu, koju ću Vam ukratko opisati. Dakle, najlakše je istu situaciju riješiti uz pomoć kirurškog prikazivanja tih istih zubi kad se u tijeku zahvata na njih lijepe dugmići s lančićima. Tako pripremljene zube se u relativno kratkom vremenskom roku (od cca. nekoliko mjeseci ) dovede na njihovo mjesto u zubnom luku. Naravno fiksni aparatić za zube preduvjet je za početak ovakove terapije.
Srdačan pozdrav