Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Problem sa bravicama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sašenjka

26.03.2011. 22:20

Poštovani,

imam 26 godina i prije nepuna dva sata sam stavila fiksni metalni aparatić (na donje zube, gornji idu za mjesec dana). Problem je u tome što mi se odmah pri jelu (nisam jela ništa tvrdo, mekani dio kruha) odlijepila bravica na desnoj petici! A na lijevoj šestici je žica izašla iz bravice. Odmah sam nazvala ortodonticu, no nije je više bilo u ordinaciji i dolazi tek za dva tjedna. Stoga me zanima može li tu štetu popraviti stomatolog kod kojeg sam naručena u ponedjeljak ili moram čekati ortodonticu. I ako moram čekati koliko je to sve skupa štetno? Naime, sad me strah bilo što jesti jer imam osjećaj da će mi sve bravice popadati. Mislim da je problem što je gornji zub za vrijeme žvakanja udario točno u bravicu te se bojim da će to stalno biti problem. Također, iako mi je aparatić već stavljen to je učinjeno bez uzimanja ikakvog otiska iako je na početku ortodontica rekla da će otisak biti uzet. Samo me slikala fotoaparatom i na temelju toga stavila aparatić. Zanima me je li to uobičajeno, budući da me sve to jako skupo košta, a problemi su se pojavili već na samom početku. Također mi je desni prsten nekako previsok, mislim da je i to problem prilikom žvakanja, a to nisam primjetila dok se nisam prihvatila jela.Hvala unaprijed

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

28.03.2011. 23:30

Poštovana
bravice otpadaju ponekad i nemojte se zbog toga jako uzrujavati. Moguće je da ste na dobrom tragu misleći da je samo gornji zub bio u "preranom" kontaktu s bravicom, kako se to običava reći u stomatologiji. Naravno da sve probleme trebate adresirati svom ortodontu, a on će ih za Vas siguran sam rado razriješiti, jer za to imate razloga i na to imate pravo.