Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


par pitanja u vezi lingvinalnog aparatića


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

borisinon

19.12.2008. 21:40

Zanima me da li je kod nošenja lingvinalnog aparatica potrebno dulje vrijeme terapije nego kod nosenja standardnog fiksnog ?Također me zanima da li postoje kakva ogranicenja pri ugradnji lingvinalnog aparatica, u slucaju malog razmaka između gornjih i donjih jedinica i dvojki ? npr. ako donje jedinice i dvojke idu prema van, pa su prislonjene na gornje jedinice i dvojke, u tom slucaju mi nije jasno kako bi se bravice mogle nalijepiti na gornje zube zbog nedostatka prostora. Konačno zanima me cijena, barem otprilike razlika u % izmedu lingvinalnog i standardnog aparatica sa keramickim bravicama ?

unaprijed zahvaljujem !

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

30.01.2009. 13:55

Duljina trajanja terapije ovisi o potrebnim zahvatima više nego o vrsti aparatića. Opravdano Vas brine gdje će se bravice staviti ukoliko nema mjesta ali to je ujedno i komparativna prednost lingvalnog aparatića, tako da se pomoću takove smetnje u zagrizu sama nivelacija brže odvija. Dakle, nie problem već korist... A cijena... Cijena je varijabilna barem kod nas i ovisi o puno faktora no u svakom slučaju može se reći da je za oko 75% veća od npr. terapije keramčkim bravicama. Besplatni pregled i više informacija na 01/3703498.