Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Problemi sa očnjacima


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

mandica21

23.01.2012. 13:15

Imam 16 i pol godina i imam nekoliko problema: razdvojene jedinice, prerijetki zubi i trenutno najveći problem su moji očnjaci. Oni još nisu izrasli, znači još uvijek imam mliječne očnjake, no tu nije problem nego više ne znam gdje da idem i kod koga. Išla sam i u Zagreb, kod privatnika, svog ortodonta. Svako mi kaže drukčije, više ne znam kome se obratiti, jer rečeno mi je da sam trebala doći ranije, ali to nije bilo moguće jer moj ortodont mi nije ništa rekao za taj problem. Dijagnoza mi je Dentes retenti 13 23. Očnjaci mi na snimci znači imaju oblik:korijen zuba je "pravilno" smješten, ali kruna dolazi negdje točno na dvojke i počinje mi "runiti" dvojke, te postoji mogučnost da mi ih zbog toga rasklimaju. Jedni mi kažu omče, drugi nošenje fiksnog 3-4 godine, sa njim ić na operaciju i onda dalje nosit još 4-5 godina, a to je stvarno predug proces. znači da do svoje 25. nebi prestala nosit fiksni. Ne znam kome da se više obratim i šta da radim, da ih vadim i održavam mliječne koliko je god moguće dulje pa onda most, implantante ili tako nešta. Ili da nešta drugo radim? Molim bilo kakav odgovor, razumijem se dosta u medicinu jer i sama idem u Medicinsku školu. Muči me taj problem jer nebi htjela da mi ti očnjaci rasklimaju i druge zube. Unaprijed hvala na odgovoru.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

20.04.2012. 04:20

Vama je potrebna ortodontska terapija, najvjerojatnije uz pomoć kiruškog prikazivanja retiniranih očnjaka zahvatom kortikotomija. Konzultirajte se s ortodontom kojeg odaberete. Sve ostale verzije koje ste naveli nisu biomedicinski prihvatljive ukoliko se zube može dovesti ortodoncijom u pravilan položaj.