Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


Progenija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Dijana_s

23.10.2007. 22:15

Postovani molim savijet,
Moj suprug i ja uskoro planiramo prosiriti nasu porodicu djetetom. Medjutim to u meni budi strah, jer moj suprug ima progeniju donje vliice zbog cega je vec u pubertetu izgubio prednje zube. Kao sto sam mogla primjetiti vecina muskih clanova njegove porodice ima isti problem, pa sam zakljucila da se radi o nasljednom poremecaju. Mene zanima ukoliko nase djete bude imalo isti problem, da li je moguce od samoga rodjenja uticati na takvo stanje i promjeniti ga ili bar ublaziti, koje su tehnike lijecenja takvoga stanja i koliki je procenat uspijeha.
Unaprijed zahvalna buduca mama.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

26.10.2007. 22:20

Poštovana....
nažalost imate pravo glede progenije... ona je nasljedna i teško je kontroliramo ali svakako se može učinit jako puno ukoliko se na vrijeme počne pratiti stanje.... nadam se da vas to neće obeshrabriti u realizaciji potomstva i zatim čim se pojave zubi počnite se konzultirati s ortodontom... kontrolom cijele situacije može se kvalitetno usmjeriti rast ukoliko situacija ne bude drastično izražena... ali u svakom slučaju progenija nije razlog gubitka zubi.... zubi se mogu sačuvati pravilnom higijenom bez obzira na međusobne odnose čeljusti...