Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


retainer nakon nekog vremena nenosenja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

masv77

21.09.2012. 12:35

Postovani,

nakon 2 godine fiksne ortodoncije dobio sam plasticni retainer koji sam godinu i pol dana nosio 24 h dnevno( skidao bi ga samo za vrijeme jela) , nakon toga počeo sam ga sve rijeđe nositi da bi ga nakon otprilike godinu dana potpuno prestao nositi!
Sada ga ne nosim vec dosta dugo vremena (otprilike god i pol, dvije)!

Moje pitanje za Vas glasi da li se retainer smije nositi nakon toliko duge pauze nenosenja s obzirom da kada ga stavim on vise ne sjeda na zube onako kako je sjedao nekada( evidentno su se zubi malo pomaknuli) i ako ga ostavim preko noci na zubima ujutro me zubi bole identicno onako kako su me boljeli i prilikom stavljanja fiksnog aparatica sto znaci da se pomicu a mene zanima da li se micu u stanje dobiveno nakon terapije( odlicno stanje) ili se mozda, s obzirom da retainer i ne sjeda najbolje, zubi micu u nezeljenom smjeru?!

Nadam se da ste me razumjeli! happy

Unaprijed hvala!

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

24.01.2013. 23:05

Ako se zubi miču uz pomoć retainera vjerojatno će doći do položaja završnog stanja ako razlika od sada i onda kad je terapija bila gotova nije jako jako velika. Ukoliko bol nije prejaka značilo bi da i pomak nije prevelik. Ako ujutro retainer skoro sjeda definitivno je još valjan.