Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


škljocanje i zatezanje zubne čeljusti


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sunčaniosmijeh30

22.05.2013. 12:50

Poštovani,
imam 30 godina i iz Rijeke sam. Prije godinu i pol sam si dala vaditi peticu i šesticu gore desno. Na početku mi nedostatak petice i šestice nije pravio nikakav problem, jer sam grizla na drugu stranu. No, prije nekoliko mjeseci mi je počeo škljocati čeljusni zglob uslijed otvaranja usta i žvakanja hrane. Stanje se pogoršala do te mjere da sada osjetim stalno zatezanje i bol u donjem dijelu čeljusti te blokadu tako da usta mogu samo malo otvoriti. Moram istaknuti da imam izbočene gornje zube.
Molim Vas da mi date savjet kome se mogu obratiti zbog tih problema sa čeljusti i što da radim?
Lijep pozdrav

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

31.05.2013. 16:55

Poštovana,
naravno da je mogući uzrok Vaših problema upravo vađenje spomenutih zubi međutim nije isključeno da su oni samo dio ukupne problematike koja se veže uz čeljusni zglob. Najbolje je da se obratite stomatologu koji se bavi problemima s funkcijom i zglobom ili specijalisti protetike ili ortodoncije koji se također mogu baviti istim problemom. Usput, vrlo je vjerojatno da će simptomi biti različitog intenziteta i ponekad čak i privremeno ili trajno nestati sami od sebe (dakle nema mjesta za jako veliku zabrinutost) ali svakako bi preporučio da konzultirate nekog od gore navedenih specijalista te olakšate put ozdravljenja.
Srdačan pozdrav