Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


stalni zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Vesna

07.07.2005. 16:35

Neznam da li imam razlog za brigu ili ne. Naime imam sina kojem ce biti u Novembru 10 god. i on je do sada izgubio samo dva donja mlecna zuba, koliko je to normalno ?
Plasim se jer ja imam slucaj da su mi dok sam bila dijete posle ispadanja prvih zuba ostala dva stalna zuba i dalje neizrastena ,zubar kaze zbog neke prepreke.
Da li sacekati jos neke vrijeme?

Aleksandar Gulin, dr.stom.

07.08.2005. 12:50

Poštovani,

svakako je preporučljivo da odete do ortodonta kako bi se na osnovu rengen snimke i analize iste te provjere statusa u ustima Vašeg djeteta odredila njegova "zubna starost". Odnosno, da li je i koliko u zakašnjenju te da li su prisutne prepreke u izraštanju ili je to stečena ili prirođena osobina.

Srdačan pozdrav,
Aleksandar Gulin, dr.stom.

ivona44

17.12.2011. 01:45

sin mi ima 8 godina i stalni zubi su mu dosta veliki i prednji malo izbačeni vani ortodontica kaže da će trebati vadili 2 stalna zuba i onda vidjeti za aparatić zanima me da li je nužno vaditi stalne zube jer tek nedavno su mu svi gornji mliječni ispali žao mi je da ostane bez zuba dali se može korekcija napraviti samo s apratićem unaprijed hvala

NattAlly5

18.02.2012. 20:50

Postovani, imam curicu koja ima 7.god.nedavno smo bili kod zubarice,jer bolio ju je zub,doljnja cetvorka,to joj je stalni zub,medutim ovako,ona tj.zubarica,izbrusila joj je taj zubic vise od pola tako da sada to izgleda kao da nema zuba. Moje je djete sjedilo necu lagati niti dvije min.na stolici,i d mi nakon toga sto je napravila nije nista rekla niti objasnila zasto je to tako napravila dali mi vi mozete reci dali je to uredu,dali je to na taj nacin tako trebala napraviti,jer sad je kao da nema tog zuba i kad se nasmije vidi se.Hvala.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

20.04.2012. 04:20

U dobi od 7 godina neobično bi bilo da je četvorka trajni zub... naime pretpostavka je da je riječ o mliječnom zubu i ukoliko je zub bio već pokvaren običava se pristupiti otvaranju prirodnog puta čišćenja tako da se sva mjesta koja bi zadržavala hranu u zubu jednostavno uklone. Zahvat stomatologa je očito ispravan.