Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


umnjaci


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sara

11.03.2005. 22:57

Poštovani! Prije mjesec i pol dana izvadila sam sve umnjake operacijom pod općom anestezijom.No, problem je u tome što još uvijek ne mogu otvoriti skroz usta te osjećam bolove u mišićima (bolovi nisu strašno jaki) kad zagrizem nešto tvrdo sa zadnjim zubima. Zanima me je li to još uvijek normalno ili bih se trebala zabrinuti?
Puno hvala

dr. Aleksandar Gulin

16.03.2005. 08:28

Poštovana Sara,

Operativno odstranjenje "umnjaka" zahvat je koji u velikom broju slučajeva uključuje i neminovno manipulaciju kosti i pokosnice kao i posljedične lagane upalne efekte koji se u stvarnom životu upravo očituju kao što ih Vi i navodite. Otežano otvaranje usta i bol u mišićima prilikom žvakanja postepenno će nestati ali si Vi možete pomoći malim vježbama koje će Vam preporučiti ili oralni kirurg koji Vas je operirao ili Vaš stomatolog. U svakom slučaju što više akcije (lagano žvakanje guma za žvakanje i eventualno grijanje da se pospješuje cirkulacija) bude prisutno u strukturama one će se prije oporaviti.

Srdačan pozdrav,

Aleksandar Gulin, dr.stom.