Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


umnjak- potencijalna prijetnja pravilnom zubnom luku?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Arrianne

22.04.2008. 16:20

poštovani,
nosila sam fiksni aparatić, te su mi zubi lijepo poravnati. ortodontica mi je nakon što je vidila sliku ortopan-a, rekla nek izvadim donji desni umnjak. sasvim slučajno sam dobiila drugo mišljenje, i rečeno mi je da ima dovoljno mjesta za umnjak, i da ga idem vaditi tek ako osjetim da mi se zubi pomiču ili ako počnem imati nekakvih problema.

što vi mislite? jel može jedan zub jako poremetiti zube dovedene u red? ili su mogući samo neznatni pomaci?
nemogu odlučiti što da učinim, nekako sam sklonija ovoj bezbolnijoj opciji.

još bi bilo zgodno napomenuti da moja ortodontica ima fetiš na vađenje zubiju. prvo mi je rekla da ću morati vaditi 4 zuba za fiksni aparatić, ali nakon mojeg negodovanja, ipak mi je poravnala zube bez ikakvog vađenja. možda je tako i s tim umnjakom.

unaprijed hvala na odgovoru.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

11.05.2008. 15:30

Ukoliko nemate problema i nosite napravu za zadržavanje postignutog stanja i kontrolu istog koju zovemo retainer... ne vidim problem da umnjak i ostane u kosti.... ovisno o vašoj dobi i položaju umnjaka naravno primjetitte li da se nešto događa slobodno ga onda i izvadite...

Arrianne

21.05.2008. 22:45

imam 20 godina. nosim retainer. već mi je prošla godina dana od skidanja fiksnog i sve je u najboljem redu.
hvala Vam na odgovoru. utješili ste me happy

matej88

29.05.2008. 00:05

dobar dan. godinu dana sam nosio fiksni aparatic na gornjoj celjusti. zubi su mi prije toga bili katastrofa i mislim da je moja doktorica napravila dobar posao ali ipak mi se cini da su mi zubi ( jedinice i dvojke) malo izboceni prema vani i to mi se bas ne sviđa. moje mišljenje je da sam trebao izvadit četvorke kako bi ovi dobili mjesta. da li se ista moze napravit da mi se zubi malo vrate unutra.

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

04.06.2008. 08:45

Poštovani .... ako vas smeta položaj fronte vrlo vjerojatno se može učiniti samo zahvat u fronti ali da bi se u potpunosti moglo prognozirati ishod neophodno je da vas pregledam... stoga naručite se bez obveze na prvi pregle i ponesite svu raspoloživu dokumentaciju, modele i slike ukoliko ih imate ali one nisu uvjet... 013703498