Ortodoncija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 222 | Broj poruka: 514

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

Ortodontska ordinacija dr. Aleksandar Gulin
Zagreb, Republike Austrije 35


uska gornja vilica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lorenco

30.03.2009. 00:00

Situacija je slijedeca: imam 22 godine, rodjen sam sa rascijepljenim nepcem, koje mi je hirurski usiveno i spojeno. Problem koji se, nazalost, javio, jeste gornja vilica dosta uža u odnosu na donju, sto je uzrokovalo ( kako sam cuo, uobicajene u takvim slucajevima ) tegobe, kao sto su nazalan govor, teskoce u disanju kroz nos, i vizuelno naglasenu siru i ( u odnosu na gornju ) isturenu donju vilicu. Cuo sam da se takvi problemi rjesavaju primjenom palatalnog ekspandera ( nazalost, ne znam koji se tacan naziv rabi u hrvatskom jeziku ) koji u kratkom roku siri vilicu. Ono sto me zanima jeste, ukoliko bih koristio taj metod prosirenja vilice, da li bi mi to nanovo uzrokovalo cijepanje nepca, i ako da, postoji li nacin da se to izbjegne? Zahvalan...

Aleksandar Gulin, dr. med. dent.

15.08.2009. 11:05

"Palatal expander" je naprava koja se koristi da bi se nepce rascijepilo i proširilo. Svakako predlažem da se konzultirate s ortodontom jer je pitanje koliko i kao treba proširiti lukove kako bi se jednostavno dovelo sve zube i čeljusti u njihove idealne položaje.