Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 87 | Broj poruka: 276

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Implatant, most i aparatić


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Jelena7

12.02.2016. 13:15

Poštovani, da bih na donje zube stavila most s jedne strane morala bih staviti implatant jer mi fale 3 zuba, i nema nosača na koji bi se most radio... donji zubi dosta su mi nepravilni , često me muči povlačenje zubnog mesa zbog toga, pa me zanima da li se prilikom stavljanja implatanta i zubnog mosta može stavljati aparatić za ispravljanje zuba?? Hvala...

Dean Cekić, dr. med. dent.

13.02.2016. 10:00

Poštovana,

Teoretski može.
Potrebno je u planiranje terapije svakako uključiti specijalista ortodoncije, kako bi bili sigurni.

Krivapiva

31.03.2016. 19:50

Pozdrav,

Nedavno sam izvadila s jedne strane 6ici i 7icu, a s druge samo šesticu na gornjoj vilici, a s te strane imam i napuknutu lječenu 5icu. Na donjoj vilici već neko vrijeme (cca 5 god) nemam 6ice. Stomatolog savjetuje most na obje strane ili fiksni aparatić. Što vi savjetujete? Implatanti su mi previše skupi.

Dean Cekić, dr. med. dent.

05.04.2016. 16:30

Poštovana,

ne vidim kako Vam ortodontska terapija može nadokanaditi zube u ovoj situaciji.
U tom smislu (bez da imam ikakav uvid u Vašu situaciju), mogu preporučiti samo most.

Bebabroj3

18.06.2020. 14:35

Pozdrav

Trenutno me ocekuju veliki radovi na zubima i vec sam ih 6 izvadila te ih planiramo nadomjestiti s implatantima i na njima most. Posto su u gornjoj vilici zubar kaze da je potreban sinus lift na obe strane. Na snimci sam vidjela da je sa jedne strane visina kosti 8.5mm a s druge strane 10.5mm. Moje pitanje je koliko je kosti potrebno jer citajuci sam naisla na informaciju da je 8.5mm neka zadnja granica kada sinus lift nije potreban. Da li se moze proci bez njega? Jer realno tako se stedi na novcu ali i na vremenu. Hvala unaprijed

Dean Cekić, dr. med. dent.

27.06.2022. 21:05

Poštovana,

po današnjim standardima struke, 8 mm kosti je dovoljno za implantat. Naravno da je ovo samo matematički podatak, te da plan terapije ovisi o velikom broju raznih faktora. Smatram da se Vi kao pacijent trebate odlučiti za liječnika u kojeg imate povjerenja i dalje pustiti da Vas liječi. Često se susrećem sa nizom krivih zaključaka uzrokovanih poluinformacijama prikupljenim na internetu, te narušenim odnosima liječnika i pacijenta iz tog razloga.