Stomatološka protetika


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 89 | Broj poruka: 278

Dean Cekić, dr. med. dent.

Stomatološka ordinacija Cekić
Zagreb, Republike Austrije 5


Izgled zubi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tarazg

01.04.2010. 19:00

Poštovani,trebam pomoć. Već dugo nisam zadovoljna izgledom svojim zubi,točnije gornje vilice,ali nikad dok sam bila mlađa nisam pristala na nošenje aparatića i to mi je jedna od najvećih greški. Zubi su mi lijepi vise manje i jedini problem su jedinica i dvojka koje idu jedna preko druge i to je jedina greška,ali naravno sve kvari.Sadme zanima sljedeće,udajem se za dva mjeseca i naravno da za taj dan želim svoj izgled odvesti do savršenstva (što mi kvare zubi),dali postoji neka metoda kojom bi ubrzano mogla bar koliko toliko srediti svoje zube,koji je vaš savjet? također me zanima i proces izbjelivanja zubi. Neznam kome da se obratikm,htjela bi da me savjetuje neki stručnjak a svoju sadašnju zubaricu nesmatram dovoljno kompetentnom za ovo. Hvala.

Crni90

03.04.2010. 02:00

ja imam sličan problem. Meni je na desnoj strani gornje vilice dvojka uvučena, pa me također zanima što mi preporučujete, po mogućnosti sve osim aparatića. Imam 19 god.

Dr. sc. Davor Illeš, dr. med. dent.

07.04.2010. 16:15

Poštovani, idealan način bio bi problem riješiti ortodontskim aparatićem. Pretdnosti ortodoncije su što zubi nakon tretmana ostaju gotovo netaknuti, no to nikako nije moguće postići tako brzo (u roku od 2 mjeseca). Više o aparatićima možete saznati na ovom forumu pod rubrikom Ortodoncija.
Druga opcija je prebrusiti navedene zube i na njima napraviti krunicu. Ako ti zubi nemaju na sebi ispuna (plombi), meni osobno bilo bi žao brušenja takvog zuba. Ako je zub pokriven velikom plombom ili ih ima više ... onda je manja šteta - i to bi moglo biti zadovoljavajuće rješenje. No krunica je umjetni nadomjestak - koji se najčešće izrađuje od keramike. Ponekad je vrlo teško keramikom imitirati, odnosno dobiti zub potpuno istovjetan zubu pored njega. To pravilo naručito vrijedi za gornje jedinice (prve prednje zube) pa je stoga u takav zahvat potrebno uči vrlo oprezno i s jasnim očekivanjima!
Izbjeljivanje zubi je relativno jednostavan zahvat i brz zahvat , te možda najbolji izbor za ovakvu hitnu intervenciju. Više o izbjeljivanju pročitajte ovdje http://www.gnathos.hr/hr/usluge/clanci/26-izbjeljivanje-zubi

tarazg

09.04.2010. 14:40

hvala na informaciji.
budući da imampar plombici na jedinici i dvojci mislim da bi se odlucila za krunice.kome se mogu obratiti za to?
izbjeljivanje cu svakako napraviti,zanima me samo jos cijena,bar otprilike?i kontakt telefon di bi se mogla naruciti je na onom linku koji ste mi poslali?

Dr. sc. Davor Illeš, dr. med. dent.

12.04.2010. 11:00

Za savjetovanje oko krunica možete se obratiti bilo kojem specijalistu stomatološke protetike! No svakako preporučam klinički i adekvatnu dijagnostiku prije konačne odluke!